2011/04/23

Tid för fika...

Jag har spanat in detta recept länge nu i en ny receptbok. Nu har jag äntligen fått tillfälle att testa!

Chokladdoppade havrerutor med moccacrémefyllning

Botten:
200 gram smält avsvalnat smör
2 ½ dl socker
6 dl havregryn
3 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde


Moccacréme:
150 gram rumstempererat smör
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor ( Ekologiska är bäst)
Ca 1 msk kallt kaffe


Samt 100 gram mörk choklad


  1. Smält smöret och låt svalna
  2. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper
  3. Rör ner ingredienserna i det smälta smöret i den ordning de står i
  4. Bred ut smeten i långpannan och grädda 10-12 minuter tills kakan har fin färg
  5. Skär kakan i 4 x 4 cm stora rutor medan den är varm, låt sedan kallna
  6. Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till moccacrémen så att den blir porös, tillsätt sedan äggulorna en i taget, vispa luftig för hand.
  7. Smaksätt med kaffe efter smak
  8. När rutorna kallnat ordentligt, lägg ihop två och två med moccacrémen emellan. Ställ dem i kylskåpet.
  9. Smält chokladen i vattenbad och doppa hörnen på kakorna där i. Lägg dem på bakplåtspapper till chokladen har stelnat. (Kakorna går att frysa in).







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar